ENGLISH
  Güncelleme: 18/05/2023

Avrupa Birliği ile Türkiye ve Batı Balkanlar Arasında Siyasi Düzeyli Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantısı 16 Mayıs 2023 Tarihinde Brüksel’de Gerçekleşti

AB ile Türkiye ve Batı Balkanlar arasında Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantısı 16 Mayıs 2023 tarihinde Brüksel’de gerçekleşmiştir. AB Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) marjında düzenlenen toplantıda, aday ve potansiyel aday ülkeler tarafından hazırlanan 2023-2025 dönemi Ekonomik Reform Programları kapsamında ülkelere özgü tavsiyeleri içeren Ortak Sonuç Bildirgesi kabul edilmiştir. 

Türkiye, AB’nin katılım öncesi mali gözetim prosedürü kapsamında 2001 yılından bu yana her yıl Ekonomik Reform Programı (ERP) hazırlayarak AB Komisyonuna iletmektedir. ERP, temel olarak aday ve potansiyel aday ülkelerin orta vadeli makroekonomik politikalarını ve uygulamayı öngördüğü yapısal reformları içeren bir politika çerçevesidir.  ERP’ler, AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası tarafından değerlendirilmekte ve ülkeye özel tavsiyelerin yer aldığı Ortak Sonuç Bildirgesi her yıl AB ile Batı Balkanlar ve Türkiye arasındaki Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantısında onaylanmaktadır.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/05/2023 / Hit: 1,817

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı