ENGLISH
  Güncelleme: 13/12/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye-Arnavutluk Siyasi İstişareleri Marjında Arnavutluk’ta Temaslarda Bulundu

Türkiye-Arnavutluk siyasi istişareleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Megi Fino arasında 9 Aralık 2022 tarihinde Tiran’da gerçekleştirildi.

Siyasi istişarelerde, Türkiye-Arnavutluk ikili ilişkileri ile iki aday ülkenin AB üyelik süreçleri ve bölgedeki güncel gelişmeler kapsamlı şekilde ele alındı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı program kapsamında, Arnavutluk’un AB Başmüzakerecisi ve Devlet Bakanı Majlinda Dhuka, Arnavutluk- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Shpetim Idrizi ve Arnavutluk Meclisi üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı ayrıca Türk ve Arnavut iş insanlarıyla, akademisyenler ve üniversite öğrencileri ile düzenlenen toplantılara katıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/12/2022 / Hit: 2,529

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı