ENGLISH
  Güncelleme: 03/01/2023

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ve Ab Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 16. Europa-Orıent / Doğu-Batı Dostluk Ve Barış Rallisi Tosya Etabı Törenine Katılacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı bu yıl on altıncısı gerçekleşen “Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”nin Tosya Etabı  kapsamında 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 10:30’da Tosya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenine katılacak.

 

Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın yanı sıra Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya Kaymakamı Ferhat Özen, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr ile klasik otomobilleri seven Tosyalılar eşlik edecek.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, törene ilişkin yaptığı değerlendirmede “Rallinin Orta Avrupa’dan Ürdün’e kadar uzanan 9 bin kilometrelik yolculuğunda, ülkemiz en uzun güzergahı oluşturuyor. İstanbul’dan memleketim Tosya’ya ve ardından Ankara’ya kadar ben de bu eşsiz macerayı yeniden deneyimleme fırsatı buldum. Yıllardır ülkemizin turistik, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin AB vatandaşları nezdinde doğru tanıtımına katkıda bulunan Ralli, ilk defa Tosya’da ağırlanıyor. İnanıyorum ki Tosya eşsiz doğası, lezzetleri ve misafirperverliği ile Ralli katılımcılarının gönlünde ayrı bir yer tutacak.” dedi.

 

Europa-Orient&Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Tosya Etabı

 

13 Mayıs 2022, Cuma, Cumhuriyet Meydanı-Tosya

 

10:30-10.45    Tören Başlangıcı

                        Mehteran ve Halk Oyunları Gösterileri

 

10:45-11:20    Konuşmalar

- Nadir Serin, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı

- Wilfred Gehr, Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı

  • Ferhat Özen, Tosya Kaymakamı

- Volkan Kavaklıgil, Tosya Belediye Başkanı

- Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı

 

 11:20              Toplu Fotoğraf Çekimi

 

 11:20-11:30     Protokolün Araçlarla Sembolik Başlangıç Yapması ve Ankara'ya Uğurlama

 

Değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


16. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi:

Avrupa Birliği İletişim Strateji (ABİS) çerçevesinde Başkanlığımızca 2011 yılından bu yana desteklenen Europa-Orient&Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, merkezi Almanya’da bulunan “Allgau-Orient Rallisi Derneği” tarafından 2005 yılından beri düzenlenmektedir. Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek rallinin sorumlusu Nadir Serin, Derneğin Başkanı ise Alman vatandaşı Wilfried Gehr’dir. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Berlin Büyükelçiliği, TÜVTÜRK, OPET, Mutlu Akü ve Boxenstop Araba Müzesi işbirliğinde gerçekleşen Ralli, hıza dayalı bir yarıştan ziyade bir macera rallisidir. Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olan Ralliye 17 yaş ve üzeri arabalar katılmaktadır.

 

2022 yılında, Ralli, 10 ülkeden 15 takım, 40 araç ve 80’in üzerinde yarışmacının katılımıyla düzenlenmektedir. 11 ülke ve 24 şehir ve bölgeyi ziyaret edecek Ralli’nin toplam uzunluğu 9 bin km olup, en uzun güzergahını ülkemiz oluşturmaktadır. Türk takımı, Ralliye katılmak üzere bu yıl, 5 Mayıs 2022 tarihinde AB’nin Başkenti Brüksel’de Lüksemburg Meydanı’ndan uğurlandı. 7 Mayıs 2022 tarihinde Almanya’nın Tübingen şehrinde Boxenstop Araba Müzesi’nden başlayan Ralli’ye katılan ekipler, Avrupa ve Balkanlar etabının ardından İstanbul’da biraraya gelecek. 9-18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye etabının ardından, İsrail ve Filistin güzergahına doğru devam edecek olan Ralli, 30 Mayıs 2022 tarihinde Ürdün’de son bulacaktır.

 

Europa-Orient&Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye ve Yurtdışı 2022 Güzergâhı

 

Ralli 2 güzergahtan oluşmaktadır: Avrupa ve Ortadoğu güzergahı.

 

Avrupa Güzergahı: Belçika (Brüksel), Almanya (Tübingen, Münih), Avusturya (Salzburg), Slovenya (Maribor), Macaristan (Budapeşte), Sırbistan (Belgrad, Niş), Bulgaristan (Sofya), Türkiye.

 

Türkiye Etabı: Edirne, İstanbul, Tosya/Kastamonu, Ankara, Nevşehir (Kapadokya), Anamur/Mersin, Alanya/Antalya.

 

Ortadoğu güzergahı: İsrail (Hayfa, Tel Aviv), Filistin (Kudüs, Beytüllahim, Ramallah) ve Ürdün (Ölü Deniz/Lut Gölü, Ay Vadisi/Wadi Rum, Amman).



Güncelleme: 03/01/2023 / Hit: 6,254

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı