ENGLISH
  Güncelleme: 18/01/2022

IPA Deneyim Paylaşım Semineri “Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç” Temasıyla Ankara’da Düzenleniyor

Türkiye-AB mali işbirliği çerçevesinde Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla yürütülen projelerin etki ve sürdürülebilirlik değerlendirmelerinin yapıldığı “Türkiye’de Sonuç Odaklı İzleme Teknik Destek Projesi-Faz III” kapsamında düzenlenen “IPA Deneyim Paylaşım Semineri”nin açılışı 19 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da Sheraton Ankara Hotel’de gerçekleştirilecek.   

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın açılış konuşmasıyla başlayacak ve iki gün sürecek olan  etkinlikte, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da bir konuşma yapacak.

Etkin Bir İzleme Sistemi, Kalıcı Sonuçlar, Sürdürülebilir Stratejiler

Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç” sloganıyla düzenlenen seminere ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye-AB mali işbirliği kapsamında yürütülen projelerin Türkiye’nin AB üyelik sürecine yaptığı katkıya vurgu yaparak, Sonuç Odaklı İzleme (Result Oriented Monitoring (ROM)) sistemi ile projelerden elde edilen sonuçların “sürdürülebilir” hale getirildiğini ve böylece ilgili alanlardaki politika ve strateji geliştirme süreçlerine de önemli katkılar sağlandığını belirtti.

 “IPA Deneyim Paylaşım Semineri” konunun uzmanlarını bir araya getirecek

19-20 Ocak 2022 tarihleri arasında iki gün sürecek seminerde, IPA altında yer alan sektörler itibariyle projelerden elde edilen kazanımlar, projelerin politika ve strateji geliştirme süreçlerine katkısı ile projelerin planlama aşamasından uygulamanın bitimine kadar karşılaşılan güçlükler ve bunları aşmaya yönelik çözüm önerileri ilgili kurumlarımızın katılımıyla düzenlenecek panellerde ele alınacak.

Seminer Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Youtube kanalı üzerinden canlı olarak da takip edilebilecek.

Gündemi de içeren davetiye ekte sunulmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

“IPA Deneyim Paylaşım Semineri”

19 Ocak 2022, 10.00-16.00

20 Ocak 2022, 09.30-12.30

Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre Kavaklıdere, Ankara

Çevrimiçi Bağlantı Linkleri:

19 Ocak 2022: https://youtu.be/CQfBgio2h7U

20 Ocak 2022: https://youtu.be/p0C1ZFNpilc

 

Türkiye’de Sonuç Odaklı İzleme Teknik Destek Projesi- Faz III Hakkında

ROM, Türkiye’de ilk kez 2011 yılı başında “Sonuç Odaklı İzleme için Teknik Yardım” projesi ile uygulanmaya başlamış olup, iki faz halinde 2016 yılı sonuna kadar devam etmiştir. Halihazırda uygulaması devam eden “Türkiye'de Sonuç Odaklı İzleme için Teknik Destek Projesi-Faz III” ise ilk iki fazda elde edilen sonuç ve deneyimler doğrultusunda tasarlanmıştır. 

Proje ile IPA II (2014-2020) dönemini kapsayan yıllarda ilgili politika alanı, sektör ve alt sektörler uhdesinde yürütülmekte olan projeler ile IPA (2007-2013) döneminden tamamlanan projelere yaklaşık 200 izleme ziyareti gerçekleştirilmiştir. ROM ziyaretleri sonucunda izleme raporları hazırlanarak, sürdürülebilirliğin sağlanmasına ve uygulamanın iyileştirilmesine yönelik tavsiyeler ilgili paydaşlarla paylaşılmıştır. Proje kapsamında ayrıca ülkemizde IPA fonlarının izlenmesine ilişkin kapasite geliştirme faaliyetleri düzenlenmiştir. 

Sonuç Odaklı İzleme Nedir?

Sonuç Odaklı İzleme sistemi, Avrupa Komisyonu’nun oluşturduğu harici bir izleme sistemi olup projelerin sonuçlarına odaklanarak hesap verilebilirliği artırmak ve uygulamayı iyileştirmek için tavsiyelerde bulunmak üzere yürütülmektedir.

 



Güncelleme: 18/01/2022 / Hit: 8,669

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı