ENGLISH
  Güncelleme: 28/05/2020

ERASMUS+ ve ESC Programları Komite Toplantısı İnternet Üzerinden Gerçekleştirildi

AB'nin eğitim, gençlik ve spor politika alanlarında Birlik Programları olan Erasmus+ Programı ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Komitesi, 27 Mayıs 2020 tarihinde internet üzerinden gerçekleştirildi. Program katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısına, ülkemizde Erasmus+ ve ESC Programlarının ulusal otoritesi olan Başkanlığımızı temsilen Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanlığından AB İşleri Uzmanları Arzu Akar ve Dr. Petek Karatekelioğlu katılım sağladı.

21 Nisan 2020 ve 5 Mayıs 2020 tarihli Komitelerin devamı niteliğinde olan toplantıda Avrupa Komisyonu, Erasmus+ ve ESC Programlarının yürütülmesinde COVID-19 salgını nedeniyle meydana gelen değişiklikler ışığında uygulama süreçlerine ilişkin gelişmeleri gündeme aldı. İstişarelerde Komite üyeleri Programların uygulanmasında olabildiğince esneklik sağlanması ve normalleşme süreci tamamlanıncaya kadar sanal ve karma öğrenme hareketliliklerinin gerçekleştirilmesi, sanal öğrenimde ise kaliteye öncelik verilmesi konularında genel uzlaşılarını sürdürüldü. Dijital eğitim araçlarının teşvik edilmesi ve stratejik ortaklık projelerinde dijital eğitim önceliğinin dikkate alınması hususları istişare edildi. Avrupa Komisyonu tarafından 2014-2020 yıllarında Erasmus+ Programı bütçe dağılımına ilişkin bir sunum yapılarak genel değerlendirme yapıldı.

Erasmus ve ESC Programları hakkında www.ua.gov.tr ; https://eacea.ec.europa.eu/homepage_en ve https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.


 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/05/2020 / Hit: 6,351

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı