ENGLISH
  Güncelleme: 22/05/2019

AB Başkanlığı, AB Büyükelçileri ve Suriyelileri İftar Sofrasında Buluşturdu

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerine, AB Büyükelçileri ve ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin katıldığı “dayanışma ve paylaşma” temalı iftar ile devam edildi. Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında Başkanlığımız, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Altındağ Belediyesi ve AB Türkiye Delegasyonu işbirliği ile düzenlenen iftar yemeği 20 Mayıs 2019 tarihinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Dayanışma ve Paylaşma iftarına; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in yanı sıra AB ülkeleri büyükelçileri ve ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler katıldılar.

Düzensiz göçün Avrupa boyutlu yönetiminde Türkiye’nin rolüne dikkat çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Türkiye, 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4.6 milyon yabancıya ev sahipliği yapmaktadır ve dünya topraklarında en çok yabancıya koruma sağlayan ülke konumundadır. Türkiye, göç yönetimi ve uluslararası koruma alanındaki tecrübesiyle AB’nin günümüzde yaşadığı mülteci krizinin yönetiminde vazgeçilmez role sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Marangozhane Binası’nda gerçekleşen iftar yemeğinde, çoğunluğu öksüz ve yetim çocuklar olmak üzere Türkiye‘de geçici koruma altında bulunan Suriyeli ailelerle bir araya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve AB ülkeleri Büyükelçileri, yemek sonrasında aileler ve çocuklarla sohbet ettiler.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/05/2019 / Hit: 5,862

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı