ENGLISH
  Güncelleme: 19/07/2018

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun NATO Zirvesi vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza refakatle Brüksel’i ziyareti, 11-12 Temmuz 2018

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılmak üzere Brüksel’i ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat etti.

11 Temmuz Çarşamba günü, Bakan Çavuşoğlu “Değişen Küresel Düzen ve Baskı Altındaki İttifak” konulu panele katıldı. Bakan Çavuşoğlu panelde, NATO’nun gücünün en önemli kaynağının dayanışma ve birlik olduğunu ve her zaman bu prensiplere uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu bu durumun ülkemizin terörizmin her türüyle mücadelesi için de geçerli olduğunu ve bu mücadelemizde tüm müttefiklerimizden tam dayanışma beklediğimizi ifade etti.

Aynı gün Bakan Çavuşoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyetimizle birlikte NATO Zirvesi toplantılarına katıldı.

12 Temmuz Perşembe günü, Sayın Cumhurbaşkanımız NATO Zirvesi kapsamında Afganistan oturumuna katıldı.

Ziyaret çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’yi ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı kabul etti, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile birer görüşme gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/07/2018 / Hit: 6,408

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı