ENGLISH
  Güncelleme: 22/02/2018

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB üyesi ülkelerin Ankara’daki Büyükelçileri ile bir araya geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB üyesi ülkelerin Büyükelçilerini 22 Şubat 2018 tarihinde çalışma yemeğinde konuk etti.

AB Bakanı Ömer Çelik’in AB büyükelçileri ile bir araya geldiği  çalışma yemeğinde Türkiye-AB ilişkileri tüm yönleriyle ele alındı. 26 Mart tarihinde düzenlenecek olan Türkiye-AB Zirvesi, Zeytin Dalı Harekatı ve terörle mücadelemiz, vize serbestisi süreci ve gümrük birliğinin güncellenmesi çalışma yemeğinin ana konularını oluşturdu.

Çalışma yemeği öncesinde basına açıklamalarda bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, Adana'da Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı'nın yapıldığını hatırlatarak, 26 Mart'ta Bulgaristan'ın Varna şehrinde Türkiye-AB Liderler Zirvesi'nin de gerçekleşeceğini söyledi.

AB Bakanı Ömer Çelik, çalışma yemeğinde Türkiye-AB ilişkileri, AB içinde yaşanan gelişmeler ile göç ve terörle mücadele sorununun konuşulacağını belirterek, "Türkiye'nin Afrin operasyonu hakkında gelinen son durumla ilgili olarak bilgi vereceğim. Bu konudaki çeşitli değerlendirmelere nasıl baktığımızı kendilerine ifade edeceğim." diye konuştu. Ortak kanaatin iletişimi geliştirmek ve iletişim kanallarını açmak olduğunu kaydeden Bakan Ömer Çelik, "Ülkemizin Afrin'de böylesine terörle mücadele verdiği bir dönemde bu toplantının yapılması da önemlidir. Başta Afrin'deki Zeytin Dalı operasyonumuz olmak üzere diğer konularda da görüş alışverişinde bulunacağız." ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/02/2018 / Hit: 9,844

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı