- ANA SAYFAGiriş Noktanız
- BAŞKANLIKKurumsal Yapı
- BİR BAKIŞTA ABAB Yapısı ve İşleyişi
- AB İLE İLİŞKİLERTürkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Türkiye-AB İlişkilerinin Tarihçesi
- Temel Belgeler
- Anlaşmalar
- Protokoller
- Katılım Ortaklığı Belgeleri
- Ulusal Programlar
- Avrupa Komisyonu Tarafından Hazırlanan Türkiye Raporları
- Genişleme Strateji Belgeleri
- AB'ye Katılım için Ulusal Eylem Planı (2016-2019)
- AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı (2021-2023)
- Ortaklık Konseyi Kararları
- Türkiye-AB Zirvelerine İlişkin Belgeler
- Kurumsal Yapı
- Gümrük Birliği
- Türkiye- AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları
- VERİKaynaklar
- MEDYAHaber / Duyuru
- İLETİŞİMBize Ulaşın
Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye’nin AB Sürecini ve Yeni Avrupa Birliği Stratejisini Sivil Toplum Kuruluşları ile Birlikte Adana’da Değerlendirdi
Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın katılımlarıyla 24 Mart 2015 Salı günü Adana Sheraton Oteli’nde Adanalı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla “AB’YE ÜYELİK SÜRECİ VE TÜRKİYE’NİN YENİ AB STRATEJİSİ” konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenledi.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye” anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da, ikincisi 19 Şubat 2015 tarihinde İzmir’de ve üçüncüsü 18 Mart 2015 tarihinde Konya’da düzenlendi. Her üç toplantıya da yüzlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen 6000’den fazla kişi katıldı.
Adana'da düzenlenen ve 1800'ün üzerinde STK'nın katıldığı toplantıda, AB üyelik sürecimizde Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’a, AB’ye üyelik süreci ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını buldu.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantının açılış konuşmasında, "AB’ye katılım süreci, sadece kurumsal-yasal alanda ülkemize AB standartları kazandıran bir süreç değil; aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm sürecidir de. Bu süreç ancak güçlü ve aktif bir sivil toplum sayesinde başarıyla sonuçlandırılabilir. 2002-2014 yılları arasında Adana ilimizde geliştirilen 822 projeye AB’den yaklaşık olarak 65 Milyon Avro tutarında kaynak aktarıldı. AB projelerinden faydalanmada başarılı illerimiz arasında olan Adana’nın da AB üyelik sürecimizde söyleyecek çok sözü var." dedi. Bakan Bozkır konuşmasını "Sivil Toplumla Diyalog Toplantılarımıza gösterilen ilginin büyüklüğü AB üyelik sürecimiz konusunda daha azimle ve şevkle çalışmak konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyor." diye bitirdi.
Çukurovalı STK'ların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından açılan stantlarda katılımcılara doğrudan bilgilendirmede bulunuldu.
Toplantıda ayrıca, Erasmus+ programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destek, fon ve hibe imkanları konusunda da bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda yapılan sunumlara ulaşmak için:
STK’lar için Avrupa Birliği Programları İmkanları