ENGLISH
  Güncelleme: 16/10/2024

Yeni Hava Kalitesi Direktifi kabul edildi.

Avrupa Birliği Konseyi, AB genelinde güncellenmiş hava kalitesi standartlarını belirleyen Dış Ortam Hava Kalitesi ve Avrupa İçin Daha Temiz Havaya ilişkin yeni Hava Kalitesi Direktifini 14 Ekim 2024 tarihinde kabul etti.

Yeni Direktif ile birlikte Avrupa Yeşil Mutabakatının hedeflerine uygun olarak 2050 yılına kadar sıfır kirlilik hedefine katkıda bulunulması, hava kalitesi standartlarının güçlendirilerek hava kirliliği nedeniyle ortaya çıkan erken ölümlerin önlenmesi, AB vatandaşlarının, AB hava kalitesi kurallarına uyulmadığı durumlarda sağlıklarına verilen zarar için tazminat talep edebilmeleri hedeflenmektedir.

Yeni Direktif, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayınlandıktan sonra 20 gün içinde yürürlüğe girecektir. Direktifin yürürlüğe girmesinden sonra AB üye devletleri, direktif hükümlerini ulusal mevzuatlarına dahil etmek için en fazla 24 ay süreye sahip olacak olup, Avrupa Komisyonu 2030 yılına kadar, en son bilimsel verilere uygun olarak hava kalitesi standartlarını gözden geçirecek ve sonrasında her beş yılda bir güncelleyecektir.

Detaylı Bilgi için:

https://data.consilium.europa.eu/doc/document/PE-88-2024-INIT/en/pdf

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/10/2024 / Hit: 206

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı