ENGLISH
  Güncelleme: 29/05/2024

Avrupa Dijital Kimlik Tüzüğü Yürürlüğe Girdi

11 Nisan 2024 tarihinde yayımlanan ve Avrupa Dijital Kimlik Çerçevesini kuran Tüzük, 20 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Elektronik hizmetlerin güvenli bir ortamda sunulmasını amaçlayan 2014/910 sayılı Elektronik Kimlik Belirleme ve Güven Hizmetleri Tüzüğü’nü (eiDas) güncelleyen yeni düzenleme ile AB vatandaşları, AB’de ikamet eden kişiler ve AB Üye Ülkelerinde faaliyet gösteren işletmeler yeni elektronik kimliklerini kullanarak çevrimiçi sunulan tüm hizmetlere ulaşabilecek, çevrimiçi olarak kimliklerini kanıtlayabilecek ve ayrıca sisteme entegre uygulamalar aracılığıyla dijital kimliklerinde yer alan bir belgeyi çevrimiçi olarak paylaşabileceklerdir.

Bu kapsamda, düzenlemenin en önemli kısmını AB Dijital Kimlik Cüzdanı uygulaması oluşturmaktadır. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar ulusal dijital kimliklere bağlanarak diplomalarını, ehliyetlerini, banka hesaplarını ekleyebilecekleri güvenli ve bütünlüklü bir hesaba sahip olacaklardır.

Tüzük ayrıca, Dijital Pusula 2030 kapsamında yer alan 2030 senesine kadar vatandaşların en az %80’inin elektronik kimlik kullanması hedefinin gerçekleştirilmesi için de önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.   

Detaylı bilgi için: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/entry-force-digital-identity-regulation

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/05/2024 / Hit: 552

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı