ENGLISH
  Güncelleme: 27/05/2024

Jean Monnet Burs Programı 2023-2024 Akademik Yılı Bursiyerleri Brüksel’de Buluştu

Avrupa Birliği Başkanlığının faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında desteklenen Jean Monnet Burs Programı’nın 2023-2024 akademik yılı bursiyerleri, 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde Brüksel Çalışma Ziyareti kapsamında bir araya geldi.

Ziyaret çerçevesinde, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye-AB ilişkileri hakkında kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Ayrıca, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciği ev sahipliğinde Belçika'nın AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Willem van de Voorde ve Temmuz ayında AB Konseyi Dönem Başkanlığını devralacak olan Macaristan'ın AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bálint Ódor’un konuşmalarının yer aldığı bir oturum gerçekleştirildi.

Program kapsamında Avrupa Parlamentosu ile Avrupa Komisyonuna da ziyaretler gerçekleştirildi. Avrupa Parlamentosuna yapılan ziyarette bursiyerlere Avrupa Parlamentosu’nun görev ve yetkileri hakkında bilgi verildi. Avrupa Komisyonu’nda ise Avrupa Komisyonu'nun rolü ve görevleri, AB'de dijital dönüşüm ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında sunumlar yapıldı. Programın son bölümünde, bursiyerler Avrupa’nın tarihsel gelişimini ve kültürel mirasını tanıtan Avrupa Tarihi Evi'ni ziyaret etti.

1990 yılından bu yana yürütülen ve şimdiye dek yaklaşık 3000 kişinin faydalandığı Jean Monnet Burs programı kapsamında, AB'ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile doğrudan ilgili konularda gerçekleştirilen 3-12 aylık süreli yüksek lisans ve araştırma çalışmaları desteklenmektedir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/05/2024 / Hit: 570

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı