ENGLISH
  Güncelleme: 20/05/2024

Interreg İşbirliği Günü 2023 Ödüllerinden Biri Bulgaristan-Türkiye Programının Oldu

Her yıl 21 Eylül’de kutlanan “Interreg İşbirliği Günü”nün 2023 yılındaki En Orijinal Etkinlik ödülüne Türkiye’nin ev sahipliğinde eşsiz doğası ile bilinen Gökçetepe Tabiat Parkı’nda düzenlenen yelken ve kano eğitimleri layık görüldü.

Geçtiğimiz sene Interreg İşbirliği Günü kapsamında Programın Ulusal Otoritesi Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerde yelken ve kano kullanımına yönelik pratik eğitimler Edirnenin Keşan İlçesine bağlı Gökçetepe Tabiat Parkı’nın temiz hava ve benzersiz doğa güzellikleri eşliğinde verilmişti. Keşan Belediyesi Su Sporları Kulübü, Edirne Doğa Sporları Kulübü, Bulgaristan’dan gelen çeşitli STK’lar ve bölge halkının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte keyifli anlar yaşanmıştı.


Etkinlikler kapsamında ayrıca Keşan ilçesinin Çamlıca köyünde gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği programı altında yürütülen ve Keşan Muhtarlığının yararlanıcısı olduğu “Renkler” projesine bir ziyaret düzenlenerek Türkiye ve Bulgaristan’dan resim sanatçılarının katılımı ile duvar boyama etkinliği gerçekleştirilmişti. Akşam yemeği programı ile devam eden etkinlik Geleneksel Balkan müziği konseri ile son bulmuştu.

2023 yılında “Avrupa Yetenekler Yılı” temasıyla gerçekleştirilen  Interreg İşbirliği Günü etkinlikleri, bu yıl ise “Avrupa Birliği Değerleri” temasıyla Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Bulgaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Her yıl Interreg, tüm Interreg Programlarının kutladığı Interreg İşbirliği Günlerindeki etkinlikleri değerlendirerek çeşitli kategorilerde ödüller veriyor. Buna göre, Bulgaristan-Türkiye Programının yanı sıra En İyi Tematik Etkinlik kategorisi ödülüne Girişimcilik Eğitimi etkinliği ile Yunanistan-Kuzey Makedonya Programı, En Geniş Yerel Etkinlik kategorisi ödülüne Cerveira-Tomino Eurocity'de Çocuklar Tarihlerini Öğreniyor etkinliği ile İspanya-Portekiz Programı, En Yüksek Tanıtım Erişimi kategorisi ödülüne 989,051 kişiye ulaşarak Romanya-Ukrayna Programı, En İyi Proje Katılımı kategorisi ödülüne Vatandaşlar için Dijital Yetenekler etkinliği ile Yunanistan-Arnavutluk Programı sahip oldu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/05/2024 / Hit: 503

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı