ENGLISH
  Güncelleme: 13/05/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 16. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Etabı Başlangıç Töreni’ne Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı bu yıl on altıncısı düzenlenen “Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”nin 12 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen “Türkiye Etabı Başlangıç Töreni”ne katıldı.

Törende Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı’ya, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten’in yanı sıra İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr ile İstanbul’da Başkonsoloslukları bulunan AB üye, aday ve potansiyel aday ülkelerinin ve Uluslararası Kuruluşların temsilcileri eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, Batı Avrupa, Balkanlar ve Anadolu’yu birleştiren İstanbul’da, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü kutlamak üzere kilometrelerce yol kat ederek ülkemize ulaşan Ralli katılımcılarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, güzergâhı boyunca uğradığı illerde Türk misafirperverliği ile ağırlanacak ralli katılımcılarının kendi ülkelerine döndüklerinde ülkemizin gönüllü elçileri olacaklarına inandığını belirtti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/05/2022 / Hit: 3,746

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı