ENGLISH
  Güncelleme: 29/04/2022

GENÇ ÇEVİRMENLER AB YOLUNDA...

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana, üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerinin katılabilecekleri “Genç Çevirmenler Yarışması” düzenlenmektedir. Yarışmanın amacı, mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Bugüne kadar toplam 1.115 öğrencinin katılım sağladığı Genç Çevirmenler Yarışmasının on birincisi 21 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Bu yıl Yarışmaya çeviri eğitimi veren 26 üniversiteden 60’ı İngilizce, 18’i Almanca, 16’sı Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 94 öğrenci katılacaktır.

İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı, Büyükelçi Sayın Faruk KAYMAKCI tarafından başarı sertifikası verilecek ve birinci olan öğrenciler, Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret ile ödüllendirilecektir. Her dil grubunda ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ise Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları ve Uygulama Merkezi (ATAUM) tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı”na katılım imkânı sunulacaktır.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 29/04/2022 / Hit: 8,198

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı