ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisleri Açılışına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisleri açılışı törenine katıldı.

Bakan Çelik açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Ben AB Bakanı olduğum için dünyanın çeşitli yerlerinde yargımızla ilgili eleştirilerle çokça muhatap oluyorum. Her zaman söylediğim şey şudur, Türk yargısının içinde bulunduğu koşullarda darbe girişimi, bu kadar terör tehdidi karşısında Türk yargısı kadar özgürlük güvenlik dengesini koruma dirayetine sahip bir yargı kurumu olduğunu zannetmiyorum." dedi.

Dünyadaki çeşitli darbe girişimleri ve teşebbüslerini üniversite hayatından beri okuduğunu ve belgesellerini takip ettiğini aktaran Bakan Çelik, "İddia ediyorum, bu kadar hukukun içerisinde kalarak hukuk eliyle anayasasının korunması ve bir darbe girişimine karşı bu kadar kahramanca mücadele dünyanın hiçbir yerinde verilmemiştir ve bu kahraman yargı mensupları sayesinde olmuştur. Bu gurur verici bir olaydır. O sebeple Türk yargısını imkan ve kapasitesini artırmak, Türk yargısının çalışma koşullarını düzeltmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını teminat altına almaktır." ifadesini kullandı.

"Hukuk devleti konusundaki eleştirilere açığız ama Türkiye'nin hukuk devleti konusunda aşağılanmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz, müsaade etmeyiz." diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Biz kendi yargı düzenimize o kadar güveniyoruz ki şunu söylüyoruz bizi eleştirenlere, gelin 23, 24. fasılları açın. 23, 24. fasıllarda ne var?  Yargı konuları var, hukuk devleti konusu var, basın hürriyeti konusu var, düşünce hürriyeti konusu var. Onlar bizim 23, 24. fasıllardan kaçacağımızı düşünürken ben bir kere daha söylüyorum AB'deki yetkililere, gelin 23, 24 fasılları açalım. Hukuk devletinin ilkelerini tartışmaktan, ifade hürriyeti ve düşünce hürriyetini tartışmaktan kaçmıyoruz. Tam tersine hukuk devleti konusunda bizimle düzgün bir şekilde beraber çalışmak isteyenlerle daha ileriye gitme konusunda büyük bir iradeye sahibiz, kendi yargımıza, kendi hukuk sistemimize güveniyoruz, kendi demokrasimize güveniyoruz."


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 4,594

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı