ENGLISH
  Güncelleme: 12/01/2016

“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Eskişehir’de Düzenlendi

7 Ocak 2016 Perşembe günü Eskişehir'de Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın katılımıyla sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerden yaklaşık 1300 temsilcinin hazır bulunduğu "Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, AB'ye üyelik sürecimizde Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'a, AB'ye üyelik süreci ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını buldu.

Toplantıda ayrıca, Erasmus + Programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nca "Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye" anlayışıyla şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Bursa, Antalya ve Samsun'da 7 adet sivil toplumla diyalog toplantısı düzenlenmişti. Bu toplantılara binlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen 14.000'den fazla kişi katılım sağladı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/01/2016 / Hit: 12,989

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı