Son Güncelleme: 17 Mart 2022
GENEL BİLGİLER |
|
Proje Başlığı |
Çiftçilerin ve Gıda İşleme Sektörünün, IPARD Destekleri ile AB Çevre ve Hijyen Standartları Konusunda Farkındalıklarının Arttırılması |
Öncelik Alanı |
Tarım ve Kırsal Kalkınma |
Proje Faydalanıcısı |
Tarım ve Orman Bakanlığı |
Diğer Faydalanıcılar |
- |
Süre (ay) + Başlangıç ve Bitiş Tarihleri |
14 ay Eylül 2018 – Kasım 2019 |
AB Katkısı (Avro) |
800.000 |
PROJE ÖZETİ |
|
Projenin Kısa Tanımı ve Temel Amaçları |
Gıda işleme işletmelerinin ve çiftçilerin, kullanılacak donanımlarla ve uyum gösterilecek yapısal ilkelerle ilgili olanlar dahil, Avrupa çevre ve hijyen standartları hakkındaki bilgilerini güçlendirmektir. |
Yer |
Ankara |
Elde Edilen Sonuçlar/Beklenen Çıktılar |
Gıda hijyeni ve çevrenin korunması konusunda AB standartları ve ülke mevzuatının; Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla beraber incelenmesiAlt sektörler bağlamında çevresel standartların tespitiAB standartlarına erişilmesi için ihtiyaç analiziGıda işletmeleri ve çiftçilerin bahsedilen konulardaki AB mevzuatı anlamında boşluk analizine tabi tutulmasıİhtiyaç ve boşluk analizlerinden hareketle eğitim programları ve eylem belgelerinin oluşturulmasıGıda işletmeleri ve çiftçilere düzenlenecek tanıtım faaliyetleri ile çevre ve hijyen konularında liderlik edilebilmesi için IPARD ajansı uzmanlarına eğitimler verilmesiHem IPARD II programı hem de çevre ve hijyen alanındaki AB standartlarında proje teklifi hazırlanması konusunda broşür ve tanıtım materyallerinin hazırlanması. Türkiye'deki çiftçiler ve gıda işletmecileri arasında, AB gıda hijyeni ve çevre standartları konusunda farkındalığın arttırılması |