ENGLISH
  Güncelleme: 28/09/2011

Avrupa Komisyonunda Türk Uzmanların Görevlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptı İmzalandı


Avrupa Komisyonunda Türk uzmanların görevlendirilmesine dair mutabakat zaptı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Komisyonu'nun Kurumlararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maroš ŠEFČOVIČ tarafından, 28 Eylül 2011 tarihinde, Strasburg'da imzalandı. 

 

Uzmanlarımızın Komisyon'da göreve başlamasıyla birlikte artık Türk bürokratlar AB'nin politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında Komisyon'daki muadilleri ile birlikte çalışacak. Böylelikle AB'nin gelecek politika ve mevzuat çalışmalarında Türkler de görev alacak ve bir bakıma Avrupa'nın geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olacak. Bu bağlamda, söz konusu anlaşma Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

 

Türk bürokratları ve Avrokratlar arasındaki bu bağ, karşılıklı öğrenmeye katkıda bulunmanın yanısıra, Türkiye'nin üyeliğine karşı oluşan bazı yanlış algıları ve önyargıları da ortadan kaldıracak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Komisyonu’nun Kurumlararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maroš ŠEFČOVIČ
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Komisyonu'nun Kurumlararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maroš ŠEFČOVIČ

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/09/2011 / Hit: 14,575

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı