ENGLISH
  Güncelleme: 26/10/2017

Erasmus+'ın 30. Yılı Boğaz'da kutlandı

2017 yılı, Avrupa genelinde, yükseköğretim ile başlayan ve daha sonra mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, okul eğitimi, gençlik ve spor alanlarını da kapsayacak şekilde genişleyen Erasmus+ Programının 30. Yılı olarak kutlanmaktadır.

Bakanlığımızın ilgili kuruluşu Türkiye Ulusal Ajansı’nın düzenlediği  "Boğaziçi'nde Erasmus+" etkinliği ile Erasmus+'’ın 30. yıl dönümü İstanbul'da  görkemli bir şekilde  kutlandı. Etkinliğe Bakanlığımız Müsteşarı Büyükelçi  Selim Yenel,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger,  Brüksel'den etkinliğe katılım için gelen Avrupa Komisyonu Eğitim Kültür Genel Müdürü Martine Reicherts ve beraberlerindeki heyetler ile Erasmus+ yararlanıcısı vatandaşlarımız katılım sağladı. 

Açılış konuşmalarında söz alan ve Erasmus+’ın annesi olarak nitelendirilen Genel Müdür Reicherts Erasmus+’ın insanları bir araya getiren, uluslararası  arkadaşlık kavramını öne çıkaran ve barış nesli yetiştirmeye hizmet eden bir Program olduğunu anlattı. Erasmus+ neslinin geleceğin seçkinleri olduğuna işaret ederek, gençlere "daha iyi bir dünyada yaşamak istiyorsanız, dünyayı daha iyi bir yer yapmak için değişimin bir parçası olun ve yeni kültürleri, yeni dilleri öğrenin" mesajını verdi.

Müsteşarımiz Büyükelci Selim Yenel konuşmasında  Erasmus+’a katılan gençlerimizin ülkemizi Avrupa’da gerçek anlamda tanıttıklarını, ayrıca Avrupa ülkelerinin kültürlerini öğrenerek ülkemizde tanıtmak konusunda çok önemli bir görev yerine getirdiklerini vurguladı ve bu manada ülkemizin büyükelçileri olduklarının altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından, “Benim Gözümden Erasmus+” Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren gençlere ödülleri takdim edildi.  Müteakiben gerçekleştirilen panelde  Erasmus+ Programından faydalanmış olan gençlik çalışanı Ahmet Katıksız, oyuncu Şükrü Özyıldız, Polonya Büyükelçiliği 3. Kâtibi  Natalia Piotrowska, görme engelli öğretmen Mehmet Kahramanoğulları ve Erasmus öğrenci ağı gönüllüsü Ahsen Bayramoğlu, Erasmus+'ın hayatlarında nasıl bir fark yarattığını katılımcılarla paylaştılar. Panelin ardından Erasmus+ proje standları ve fotoğraf sergisi gezildi, Erasmus+ ağacına dilekler bırakıldı. Etkinlik, Boğaz’da gerçekleşen tekne turu ve kokteyl ile sona erdi.

Farklı nesiller ve kültürler arasındaki bağları kuvvetlendiren Erasmus+ Programı Avrupa Birliği’nin en başarılı programlarından biridir. 1987 yılında, 11 ülkede, 3000 katılımcı ile başlayan Erasmus+, 30 yıl sonra 33 ülkenin katıldığı, toplamda 9 milyon insanın hayatına dokunan, dünyanın en başarılı ve uzun soluklu hareketlilik programı haline gelmiştir.

Ülkemizin 2004 yılından bu yana katılım sağladığı AB Eğitim ve Gençlik Programlarından 427 bin vatandaşımız faydalanmış, yeni kültürler tanımış, kendi kültürünü tanıtma imkânı bulmuş ve yeni beceriler edinmiştir. Türkiye, yılda 10 binin üzerinde başvuru ile Erasmus+ Programı kapsamında en fazla proje başvurusu alan program ülkesidir. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/10/2017 / Hit: 5,273

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı