ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye-Polonya Siyasi İstişarelerine Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 21 Kasım 2019 tarihinde Varşova’da gerçekleştirilen Türkiye-Polonya Siyasi İstişarelerine katıldı.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Szymon Szynkowski vel Sęk başkanlığındaki heyetler arasında gerçekleştirilen istişarelerde, ikili ilişkiler ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile iki ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Polonya Meclisi (Sejm) Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Zbigniew Rau ile de biraraya geldi.

 

Polonya ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ayrıca, Türk işadamları ve öğrencilerle biraraya geldi ve Avrupa Koleji Natolin Kampüsü’nde öğrencilere hitapta bulundu.

 

Wyborcza gazetesi muhabiri Marcelina Szumer-Brysz ve Rzeczpospolita gazetesi muhabiri Jerzy Haszczyński’ye de demeç veren Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin önemi, Barış Pınarı Harekatı, AB ile göç mutabakatı ve FETÖ konularında açıklamalarda bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/11/2019 / Hit: 6,776

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı