ENGLISH
  Güncelleme: 18/12/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ''Nesibe Aydın-Model Birleşmiş Milletler (NAMUN20)'' etkinliğine katıldı

Eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyon olan “Model Birleşmiş Milletler” (Model United Nations, MUN) etkinliği, 18 Aralık 2020 tarihinde Nesibe Aydın Eğitim Kurumları tarafından çevrimiçi olarak düzenlendi. 

Simülasyon etkinliğinde bir konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği’nin gençlere sunduğu burs ve eğitim imkânları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Erasmus+ Programı, Jean Monnet Burs Programı, Avrupa Dayanışma Programı ve Avrupa Koleji Burs Programına değinen Büyükelçi Kaymakcı, gençlerin kariyer planlamalarına yönelik tavsiyelerde bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, simülasyona katılan gençlere sadece üniversite diplomasıyla yetinmemelerini, kendilerini sosyal olarak da geliştirmelerini ve geleceğin dünyasına hazır olmak için en az iki dil bilmelerinin gerektiğini vurguladı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/12/2020 / Hit: 4,466

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı