ENGLISH
  Güncelleme: 23/01/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün Eşgüdüm Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İstanbul’da gerçekleştirilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) Eşgüdüm Toplantısına katıldı. Toplantıda Bulgaristan’ın dönem başkanlığı sürecinde KEİ’nin öncelikleri ele alındı. Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, bu öncelikler arasında reform sürecinin devamlılığının sağlanması ve AB ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik diyaloğun teşvik edilmesi konularının ele alınmasının önemini vurguladı.  

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, ülkemizin kurucusu olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) İstanbul’daki Daimi Sekreterliğinde temaslarda bulundu. Bu çerçevede, Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Emilia Kraleva ile Türkiye-Bulgaristan ikili ilişkilerini, Bulgaristan’ın KEİ Dönem Başkanlığındaki faaliyetlerini ve Türkiye-AB ilişkilerini görüştü.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, KEİ Genel Sekreteri Büyükelçi Michael Christides ile bir araya geldi. Toplantıda, KEİ üye ülkeler arasında ikili ve çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesi ve KEİ’nin etkinliğinin arttırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, KEİ Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı ve AB Bakanlığı Eski Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmede, Türkiye-KEİ ilişkileri ve KEİ reform çalışmaları ile KEİ’nin etkinliğinin arttırılması konuları detaylı olarak ele alındı. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/01/2019 / Hit: 6,141

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı