ENGLISH
  Güncelleme: 20/08/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Avrupa Koleji 2020-21 bursiyer ve mezunlarıyla biraraya geldi

2020-21 eğitim döneminde burs kazanan 12 Türk genci ile Avrupa Koleji’ mezunlarını bir araya getiren çevrimiçi toplantıda deneyim paylaşımında bulunuldu. Bursiyerler arasında oluşturulan iletişim ağının daha da güçlendirilmesine katkı sağlamayı öngören sözkonusu toplantı vasıtasıyla mezunlar ile yeni bursiyerlerin tanışması ve deneyim paylaşımları amaçlandı.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla yürütülen Avrupa Koleji Burs Programı kapsamında yetişen nitelikli AB uzmanı sayısının her geçen gün arttığını ve bursa hak kazanan 12 başarılı gencimizin AB sürecimizin öncüleri arasında yer alacaklarını belirtti.

Kendisi de Avrupa Koleji mezunu olan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Avrupa Koleji, Avrupa'da AB konusunda eğitim veren en başarılı eğitim kurumudur. Bugüne kadar 115 Türk öğrenci Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı kanalıyla Avrupa Koleji bursu almıştır. Avrupa Koleji Burs Programı geleceğin Avrokratları arasında Türklerin de olması için önemli bir adımdır ve Türkiye’nin ve AB üyelik sürecimizin geleceğine yapılan kıymetli bir yatırımdır. Avrupa Koleji’nde eğitim hakkı kazanan bursiyerlerimizi AB elçilerimiz olarak görüyor, kendilerine eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/08/2020 / Hit: 3,745

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı