ENGLISH
  Güncelleme: 10/02/2020

AB Programları Kurulu I. Toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı başkanlığında gerçekleştirildi

“AB’den Sağlanacak Katılım Öncesi Fonların ve AB Birlik Programlarına Katılımın Yönetimi ile İlgili 2019/20 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” uyarınca oluşturulan “AB Programları Kurulu” ilk toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı başkanlığında gerçekleştirilmiştir. İlgili kurumların üst yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıda, ülkemizin katılım sağladığı mevcut Programlar ve Ajanslar değerlendirilmiş olup 2021-2027 AB Programlarına katılımına yönelik fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, Yeni Dönem Programlarının yakinen takibi için AB Başkanlığı koordinasyonunda kurumlar arası çalışma grupları oluşturulmasına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, toplantıda yaptığı konuşmasında, 2002 yılında imzalanan Antlaşma ile Birlik Programları’na katılmaya yönelik yasal bir zeminin hazırlandığını belirterek, halihazırda ülkemizin katılım sağladığı Programlar ile yeni dönemde katılım sağlanabilecek programların Ülkemizin AB’ye Katılım Süreci bakımından önemine dikkat çekmiştir.  

Büyükelçi Kaymakcı’nın ardından söz alan Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Bülent Özcan ise, ülke olarak geliştirdiğimiz yeni bütüncül anlayış hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra IPA ve Birlik Programları’nın entegrasyonun öneminden bahsederek, ülkemizin Birlik Programlarından daha fazla faydalanabilmesi için kurumlarımıza düşen sorumlulukların altını çizmiştir.

Devamında, Daire Başkanı Şebnem Sözer Birlik Programlarına ilişkin olarak yaptığı sunumda 2014-2020 Dönemi’nde katılım sağlanan Birlik Programları ile 2021-2027 Döneminde ülkemizin katılım sağlayabileceği Programları tanıtmıştır.

Sunumun sonunda, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ilgili kurumlardan yeni döneme yönelik görüş almış olup, bu minvalde çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verilmiştir.  

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/02/2020 / Hit: 7,242

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı