ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Açılışına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Adana’da Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açılış törenine katıldı.

Yüksekokulun sağlık sektörü için her dalda eleman yetiştirecek bir bünyeye sahip olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Bu ara eleman yetiştirme meselesi, meslek yüksekokulu meselesi bizim ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Buradan yetişen çocuklar, gençler bizim en kıymetli değerlerimizden olacaklar." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin önemine değinen Bakan Çelik, "Ülkemizin geleceğinin ve uluslararası planda oyuncu olmasının, bizim 2023, 2071 hedeflerini gerçekleştirmemizin de yolu üniversitelerimizin güçlü olmasıdır. Bizde sadrazam ayakta beklerken ulema oturtulurdu, ulemaya saygı göstermek, ilim erbabına saygı göstermek için. Bugün  üniversitelerimize bu bilinçle sahip çıkmalıyız." değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bakan Çelik’e plaket verdi.

Bakan Çelik ve katılımcılar, daha sonra kurdele keserek binayı gezdi, bölümleri inceledi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 5,067

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı