ENGLISH
  Güncelleme: 02/04/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Adana'nın Merkez Sarıçam İlçesinde Halka Hitap Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, merkez Sarıçam ilçesinde düzenlenen halkla buluşma toplantısına katıldı ve halka hitap etti. AB Bakanı Ömer Çelik burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son birkaç yıldır etrafındaki gelişmelerin ve birden çok terör örgütünün saldırısı altında olmasının istikrarın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de demokrasi mücadelesinin bir bakıma istikrarı koruma mücadelesi olduğunu ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, vatandaşların iradesinin güçlü bir şekilde yansıması ve sandıktan güçlü bir hükümeti çıkarmasının ülkenin demokrasisi, devlet hayatı ve ekonomisini güçlendirdiğini belirtti.

Türkiye'de artık koalisyon dönemlerini sona ermesi gerektiğini aktaran AB Bakanı Ömer Çelik, "Koalisyon demek Türkiye'nin çeşitli krizlerle karşı karşıya kalması demektir. O sebeple bu tehlikeyi bertaraf edecek, ortadan kaldıracak bir sistem değişikliğine geçmemiz elzemdir. İnşallah 16 Nisan'da sandıklardan evet çıkmasıyla bu sistem değişikliğini gerçekleştireceğiz. Bu hükümet modelini değiştireceğiz. Böylece artık koalisyonları geride bırakacağız." dedi.

Anayasa değişikliği hakkında rejim değişikliği söylemleri olduğunu anımsatan AB Bakanı Ömer Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu söyleyenlerin bugüne kadar rejimi güçlendirmek için, rejimin halkta karşılık bulması için bu rejimin dünyada saygınlık uyandırması için hiçbir faaliyet yapmadığını biliyoruz. Türkiye rejim değişikliğinden en çok bahsedenler, halktan en çok korkanlar, cumhuriyetin gerçek manasından en çok korkanlar ve rejimi en çok istismar edenlerdir."

- "Rejimi asıl güçlendiren istikrar olmuştur"

AB Bakanı Ömer Çelik, rejim değişikliğinin halkın iradesinin gasbetmek olduğunu dile getirerek 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ın bir rejim değişikliği olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"Tüm bunlar olurken rejim değişikliğine en çok destek verenlerin bugün normal bir sistem değişikliği için rejim değişikliğinden bahsetmelerinin ne kadar büyük bir kara propaganda olduğunu görüyoruz. Rejimi asıl güçlendiren, cumhuriyeti güçlendiren, cumhuriyetin halka dayanmasını güçlendiren şey, AK Parti hükümetleri dönemindeki istikrar olmuştur. O sebeple CHP'nin rejim değişikliğinden bahsetmesi şimdiye kadar yaptığı gibi 'rejimi istismar partisi' olarak ortaya çıkmasından başka bir şey değildir. Halkın yararına devletin faydasına bir iş yapıldığında bunu engellemek için CHP hemen çıkar rejim değişikliğinden bahseder."

AB Bakanı Ömer Çelik, yeni düzenlemede rejimin, cumhuriyetin daha çok güçleneceğini aktardı.

- "Diktatör diyenler aynaya baksınlar"

Yurtdışında, "diktatörlük" söylemiyle kara propaganda yapıldığını anlatan AB Bakanı Ömer Çelik, şöyle konuştu:

"Birileri Türkiye'yi tökezletmek, Türkiye'yi kuşatmak için Cumhurbaşkanımızla ilgili olarak saygısızca diktatörlük propagandası başlatmışlar. Aslında içeride milli duruşa sahip olan herkesin hangi siyasi partide yönetici olursa olsun bu kara propagandaya direnmesi lazım ama onun yerine bazıları dışarıda Türkiye aleyhine ne yapılırsa hemen ithal etmek gibi bir hastalığa düşer olduklarından o kara propagandayı da Türkiye'nin iç siyaset malzemesi olarak kullanmaya başladılar. Sonuçta utanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili bu diktatörlük laflarını konuşmaya başladılar. Diktatörlüğün ne olduğunu biliyoruz. Diktatörler halktan korkarlar. Halka karşı duvarların arkasına, tankların arkasına saklanırlar. Bizim Cumhurbaşkanımız ise 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün kullandığı tanklara, savaş uçaklarına karşı yürüdü. Onun için ona 'diktatör' diyenler aynaya baksınlar. Ona 'diktatör' diyenler kendilerinin halkın arasına, vatandaşlarımızın arasına onun kadar karışacak itibarı, güveni olup olmadığına baksınlar. Ona 'diktatör' diyenler aynaya baksınlar."

AB Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanının darbe girişimi sırasında yurtdışına çıkma teklifine karşı "Ülkeyi terk etmem, vatandaşlarımla olacağım" dediğine dikkati çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ama hala o gece ne yaptığını bilinmeyenler ona diktatör demeye devam ediyorlar. Bizim bildiğimiz şey şudur: Türkiye'de millete saygısı olan kim gelmişse rahmetli Menderes'ten Özal'a ve bugün Cumhurbaşkanımıza kadar onlara karşı aynı propagandayı kullandılar. Esas sevmedikleri şey bu millettir. Bu milletin büyümesidir, bu devletin güçlenmesidir. Esas bu millete söyleyemediklerini Cumhurbaşkanımıza bu saygısız ifadelerle söylemeye çalışıyorlar."

- "Hayır diyen kardeşlerimize de ulaşalım"

AB Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana ziyaretinde partililerin "hayır" diyenleri de meydana getirmesini isteyerek şunları kaydetti:

"7 Nisan'a kadar Sarıçam'ın her tarafını gezelim. 'Hayır' diyen kardeşlerimizi de ikna edelim, 7 Nisan günü gelsinler İstasyon Meydanı'nda Cumhurbaşkanımızı dinlesinler. 'Hayır' diyen kardeşlerimize de ulaşalım. 7 Nisan günü İstasyon Meydanı'nda onlarla kol kola olalım, gelsinler Cumhurbaşkanımızı dinlesinler ve bu sistemin gerçeklerini Türkiye'de yapılmak isteneni, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanından, devlet başkanından dinlesinler."

Toplantılarda bayrak ve "evet" flamaları kullandıklarını çünkü bu işin parti veya siyaset meselesi değil milletin, devletin geleceği olduğunu belirten AB Bakanı Ömer Çelik, "Onun için 7 Nisan'a kadar 'evet' veren kardeşlerimizin tamamı o gün İstasyon Meydanı'nda olsun ama 'hayır' vereceğini söyleyen kardeşlerimizi de kollarından tutsun getirsinler, o gün hep beraber İstasyon Meydanı'nda ev sahipliği yapalım." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, daha sonra alandaki çocuklara top dağıttı.

 Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/04/2017 / Hit: 3,786

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı