ENGLISH
  Güncelleme: 23/10/2024

AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (AB-TR CCGP) Teklif Çağrısı

Faydalanıcısı İklim Değişikliği Başkanlığı olan IPA III dönemi Türkiyede Yerel İklim Eylemi için AB Ortaklığı Projesi” kapsamında uygulanacak AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı”nın teklif çağrısı yayımlandı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteği ile yürütülecek olan hibe programı ile yerel düzeyde iklim değişikliğine uyum ve azaltım çözümlerinin planlanması ile uygulamasının iyileştirilmesi ve artırılması amaçlanmaktadır.

Programın toplam bütçesi 14.706.000 Avro’dur. Program kapsamında Belediyeler, yerel yönetimler, üniversiteler, araştırma kuruluşları/merkezleri ve kalkınma ajanslarının, sivil toplum kuruluşları, kâr amacı gütmeyen sendikalar, kooperatifler, odalar, meslek kuruluşları ile ortaklaşa geliştirecekleri projelere en az 250 bin en fazla 750 bin Avro hibe desteği sağlanacaktır.

Proje başvurularının 16 Aralık 2024 saat 15.30’a kadar T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı’na yapılması gerekmektedir.

Hibe programına ilişkin Başvuru Rehberi ve diğer dokümanlara https://bit.ly/4f5s9jL linkinden ulaşılabilmektedir.

 

 

 

 

 

 



Güncelleme: 23/10/2024 / Hit: 473

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı