ENGLISH
  Güncelleme: 26/01/2021

''COVID-19 ile Mücadelede Ulusal Kapasitenin Güçlendirilmesi'' Projesinin Açılışı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen, Sağlık Bakanlığımızın Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte yürüteceği “COVID-19 ile Mücadelede Ulusal Kapasitenin Güçlendirilmesi” projesinin açılışına ev sahipliği yaptı.

“COVID-19 ile Mücadelede Ulusal Kapasitenin Güçlendirilmesi” projesinin bütçesi 5.300.000 Avro olup proje ile Sağlık Bakanlığı'nın başta COVID-19 olmak üzere potansiyel salgın tehditlere karşı tarama, teşhis ve tedavi kapasitesinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

26 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen törene Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Emine Alp Meşe, AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Nikolaus Meyer-Landrut ve Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Sayın Dr. Batyr Berdyklychev de konuşmalarıyla katılım sağladı.

Büyükelçi Kaymakcı, konuşmasında Sağlık Bakanlığının COVID-19 ile mücadelede gösterdiği başarıyı vurgulamasının yanı sıra, Türkiye’nin birçok AB ülkesine medikal ekipman yardımında bulunduğunu ve AB’nin de ülkemize bu proje vasıtasıyla destek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/01/2021 / Hit: 4,072

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı