ENGLISH
  Güncelleme: 13/11/2020

Türkiye ve AB’den Yerel Yönetimler Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesinde Biraraya Geliyor

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı altında desteklenen Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi kapsamında 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde çevrim içi olarak Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesi düzenlenecektir.  

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı aynı zamanda AB Bölgeler Komitesi Başkan Yardımcısı Anders Knape’nin katılım ve katkıları ile gerçekleştirilecek zirvede, AB üyesi ülkelerden ve ülkemizden şehir eşleştirme konusunda çalışmalar yapan çok sayıda yerel yönetim birimi, üniversite, sivil toplum kuruluşu ve uluslararası kuruluş temsilcisi bir araya gelecektir.

Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesine ilişkin detaylı bilgiye http://www.twinningconference.com/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi Hakkında

Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Projesi Katılım Öncesi Yardım Aracının (IPA) 2014 yılı programı kapsamında desteklenmektedir. Toplam bütçesi 4.5 Milyon Avro olan projenin “teknik destek” ve “hibe”den oluşan iki bileşeni bulunmaktadır.

Hibe bileşeni kapsamında şehir eşleştirmeye yönelik bir teklif çağrısı yayımlanmış; ülkemizden, AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşlar ile çeşitli temalarda ortaklıklar kuran 23 yerel yönetim kuruluşuna yaklaşık 2.6 milyon avro hibe desteği verilmiştir.

Hibe programı altında yürütülen projelerin uygulanmasına destek olmak ve ülkemizdeki şehir eşleştirme çalışmalarının daha etkin yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla projenin teknik destek bileşeni Başkanlığımız koordinasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü işbirliğinde uygulanmaktadır. Proje 5 Aralık 2020 tarihinde sona erecektir.

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalar ile proje hakkında detaylı bilgiye www.yereldeab.org.tr/sehireslestirme adresinden ulaşılabilmektedir.

Basına saygıyla duyurulur. 

 



Güncelleme: 13/11/2020 / Hit: 7,116

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı