ENGLISH
  Güncelleme: 03/07/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ''Tüm Zamanlarda Liderlik'' Eğitiminin Açılışında IPA’nın Uygulamasında Görev Alan Yöneticilerle Buluştu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Kamu Kurumlarının İhale Hazırlıklarının Desteklenmesi (STEP) Projesi kapsamında IPA projelerinin planlama ve uygulamasından sorumlu kurumlarımızda görev yapan yöneticilerin iştirakiyle düzenlenen “Tüm Zamanlarda Liderlik" başlıklı çevrimiçi eğitim programının 1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk bölümüne katılarak programın açılış konuşmasını yaptı.

Büyükelçi Kaymakcı burada yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki süreçte krizlerle mücadelede hızlı kararlar alabilen, gündem yaratabilecek, çağın gereksinimlerini yakından takip eden çok daha proaktif liderlere ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Kaymakcı ayrıca ülke tahsisatlarının olmaması nedeniyle IPA III döneminin çok daha rekabetçi bir yapıya büründüğüne dikkat çekerek IPA’nın siyasi rüzgârlardan etkilenmeksizin verimli bir şekilde yürütülebilmesinin ancak vizyoner ve hızlı hareket edebilen yöneticilerle mümkün olabileceğini  ifade etti.

STEP Projesi Nedir?

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından uygulanmakta olan STEP Projesi, IPA II fonlarının etkili ve verimli şekilde kullanılmasını temin etmeyi ve kamu idaresinin etkinliğini artırmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, proje kapsamında kamu kurumlarının IPA II projelerinin ihale hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla danışmanlık hizmeti sağlanmakta ve çeşitli kapasite geliştirme eğitimleri verilmektedir.

Proje kapsamında 1-3-14-16 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Tüm Zamanlarda Liderlik” eğitimi IPA projelerinin yönetiminde görev alan kurumlarımızda yönetici düzeyinde görev yapan çalışanların liderlik becerilerinin geliştirilmesine katkı yapmayı amaçlıyor. Katılımcılar, hızla değişen bir dünyada başarılı bir lider olabilmenin gerektirdiklerini üniversite, kamu ve özel sektörden alanında uzman konuşmacılardan dinleme imkanı bulacak.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/07/2020 / Hit: 5,374

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı