ENGLISH
  Güncelleme: 20/09/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesinin Tanıtım Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu ve IPA Sivil Toplum Sektörü kapsamında desteklenen “Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” altında Tohum Otizm Vakfı ve ortakları tarafından yürütülen “Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi”nin tanıtım toplantısı 18 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin’in ve proje ortaklarının açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği programda katılımcılarla projeye ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, AB Başkanlığı olarak sivil toplum ile yakın ve samimi ilişkiye her zaman önem verdiklerini belirtti. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı konuşmasında ayrıca otizmin sadece ülkemizin değil tüm dünyanın dikkate alması gereken bir olgu olduğunun ve konu ile ilgili ailelerin yönlendirmesinin öneminin altını çizdi. Otizm konusunda erken tanının önemini vurgulayan AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı konunun ülkemizde 5 milyonluk bir kitleyi ilgilendirdiğini, sağlıklı bir toplum için işbirliğinin ve sivil toplumun biraraya gelerek çalışmasının önemini vurguladı.

Toplantı projeye ilişkin yapılan tanıtım sunumuyla sona erdi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/09/2019 / Hit: 5,511

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı