ENGLISH
  Güncelleme: 19/05/2019

AB Başkanlığı AB Büyükelçileri ve Suriyelileri İftar Sofrasında Buluşturuyor

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri AB Büyükelçileri ve ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin katılacağı “dayanışma ve paylaşma” temalı iftar ile devam ediyor.

Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında Başkanlığımız, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Altındağ Belediyesi ve AB Türkiye Delegasyonu işbirliği ile düzenlenen iftar yemeği 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 19:30’da Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenecek. Dayanışma ve Paylaşma iftarına; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in yanı sıra AB ülkeleri büyükelçileri ve ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler katılacak.

Düzensiz göçün Avrupa boyutlu yönetiminde Türkiye’nin rolüne dikkat çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Türkiye, 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4.6 milyon yabancıya ev sahipliği yapmaktadır ve dünya topraklarında en çok yabancıya koruma sağlayan ülke konumundadır. Türkiye, göç yönetimi ve uluslararası koruma alanındaki tecrübesiyle AB’nin günümüzde yaşadığı mülteci krizinin yönetiminde vazgeçilmez role sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Marangozhane Binası’nda gerçekleşecek iftar yemeğinde çoğunluğu öksüz ve yetim çocuklar olmak üzere Türkiye‘de geçici koruma altında bulunan Suriyeli ailelerle bir araya gelecek Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve AB ülkeleri Büyükelçileri, yemek sonrasında aileler ve çocuklarla sohbet edecekler.

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “dayanışma ve paylaşma” iftar programı aşağıda sunulmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

“DAYANIŞMA ve PAYLAŞMA” İFTARI PROGRAMI

 20 Mayıs 2019, 19:30,  Pazartesi

(Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ulus, Ankara)

 

19:30-21:30              Dayanışma ve Paylaşma İftarı

19:30-20.00              Açılış Konuşmaları

        - Doç. Dr. Asım Balcı, Altındağ Belediye Başkanı

        - Dr. Mehmet Güllüoğlu, AFAD Başkanı

        - Christian Berger, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi

        - Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi

 

20:07                        İftar Yemeği ve ardından geçici koruma altındaki Suriyeli aileler ve çocuklarla sohbet

 



Güncelleme: 19/05/2019 / Hit: 5,458

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı