ENGLISH
  Güncelleme: 20/04/2019

Geleceğin AB Uzmanları, Diplomatları ve Özel Sektör Liderleri EUROsimA 2019’da Buluştu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı bu yıl on beşincisi düzenlenen “EUROsimA 2019 Konferansı”nın açılışını 20 Nisan 2019 tarihinde ODTÜ’de gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, açılış konuşması sırasında “Türkiye-AB İlişkileri” konulu interaktif bir anket uygulaması gerçekleştirdi. Katılımcıların %85’inin Türkiye’nin AB üyeliğinin yararlı olduğuna inandığını belirttiği anket sonrasında Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye’nin AB üyeliğinin tüm geçmiş ve gelecek üyelikler içinde en zorlu ancak gerçekleştiğinde en yararlı ve anlamlı üyelik olacağını vurguladı.  

Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı konferansta katılımcılar, AB kurumlarının karar alma süreçlerine ilişkin simülasyonlarla Avrupa’nın karşılaştığı güncel sorunları masaya yatırdılar ve Avrupa Birliği kurumları hakkında edindikleri bilgiyi pratiğe dökme imkânı buldular. Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde Başkanlığımızca desteklenen ve ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğunca (DPUİT) düzenlenen “EUROsimA 2019 Konferansı”, 23 Nisan 2019 tarihine kadar sürecek.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/04/2019 / Hit: 6,151

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı