ENGLISH
  Güncelleme: 07/12/2018

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Bükreş’te Resmi Temaslarda Bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 5-6 Aralık 2018 tarihlerinde Romanya makamlarıyla resmi temaslarda bulunmak üzere Bükreş’i ziyaret etti.

5 Aralık 2018 tarihinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Romanya Cumhurbaşkanı Avrupa İşleri Başdanışmanı ve AB eski Komiseri Leonard Orban ile görüştü. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri ve Romanya Dönem Başkanlığında atılabilecek adımlar ele alındı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı temasları kapsamında aynı gün, Romanya Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Gabriela Cretu ile bir araya geldi. İkili, Türkiye-Romanya, Türkiye-AB ilişkileri ve Romanya’nın 2019 AB Dönem Başkanlığı konularını ele aldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, Bükreş ziyareti çerçevesinde Romanya Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Türk kökenli Milletvekili Hüseyin İbram ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye-Romanya ilişkileri ve Romanya’daki Türk toplumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı aynı gün içinde Birinci Dünya Savaşı’nda Romanya’da şehit düşen askerlerimiz anısına kurulan Bükreş Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı 6 Aralık 2018 tarihinde Romanya Avrupa Fonları Bakanlığı Devlet Sekreteri Mihaela Toader ile görüştü. Görüşmede IPA fonlarının etkin kullanımı, Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programları ve mali işbirliği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi Kaymakcı, Romanya AB İşleri Delege Bakanı George Ciamba ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, Türkiye-Romanya ilişkileri, Türkiye-AB ilişkilerinin tüm boyutları ve Türkiye’nin Romanya 2019 AB Dönem Başkanlığından beklentileri ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı’nın Romanya Akreditasyon Derneği (RENAR) Genel Müdürü Alina Taina'ya nezaket ziyareti gerçekleştirdiği görüşmede ise, RENAR ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile işbirliği olanakları ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı Bükreş ziyareti çerçevesinde Romanya Avrupa Enstitüsü, İktisadi Kalkınma Vakfı ve Romanya Türk İşadamları tarafından düzenlenen konferansa katıldı. “Türkiye-AB İlişkileri: Zorluklar ve Beklentiler” başlıklı konferansta bir konuşma gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Türkiye’nin AB üyeliğinin en zorlu, ancak en faydalı ve en anlamlı üyelik olduğunu, bu kritik dönemeçte yapıcı diyaloğun her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı Romanya’da faaliyet gösteren sivil toplum ve iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi. Görüşmede Romanya ile ticaret ve yatırım ilişkilerimiz ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ziyareti kapsamında ayrıca, Erasmus+ aracılığıyla Romanya’da öğrenim gören Türk öğrenciler ile bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/12/2018 / Hit: 5,490

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı