ENGLISH
  Güncelleme: 25/06/2018

AB Bakanı Ömer Çelik Oyunu Adana'da Kullandı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimi için oyunu, Adana'da mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulunda kullandı.

Merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi'ndeki ilkokula gelen Bakan Ömer Çelik, burada sandık görevlileriyle selamlaştı ve sohbet etti. AB Bakanı Ömer Çelik, daha sonra 1064 numaralı sandığın olduğu salona geçerek oyunu kullandı.

Okul bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, oyunu kullandığını, Türkiye genelinde tüm vatandaşların da müthiş bir coşkuyla kendi tercihlerini yansıtmak için sandığa gittiğini söyledi.

Bakan Ömer Çelik, seçim ortamının huzurlu şekilde ilerlediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Herkesin, hangi görüşteyse, görüşünün sandıkta tecelli etmesi için her türlü tedbir alındı, her türlü ortam oluşturuldu. Vatandaşlarımız büyük bir coşku ve istekle, demokratik iradelerini tecelli ettirmek için sandık başına gidiyorlar. Türkiye'nin en büyük gücü sandıktır. Türkiye'nin geleceğinin tayin edilmesi, inşa edilmesi, Türkiye'nin nasıl yönetileceğine karar verilmesi her zaman sandık yoluyla olmuştur. Milletimiz her zaman en doğru kararı vermiştir. İnşallah bu süreçler bundan sonrası için daha büyük güzellikleri ve hayırları getirecektir. Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık, milletimiz için hayırlı olsun. Hayırlar ve güzellikler getirsin. Duası ve gönlü milletimizle olan bütün coğrafyalar için hayırlı olsun."

Sandığa gitmenin kendileri için demokrasi şöleni olduğunu ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'nin en büyük kuvveti demokrasisidir, bu demokrasi şölenlerini gerçekleştirmesidir, sandık kurabilmesidir." diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, sandığa gitmenin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Etrafımızdaki coğrafyalarda insanlar sandığa ulaşmak için büyük sıkıntılar, büyük problemlerle karşılaşıyorlar. Allah'a şükür sandık kuruyoruz. Sandık yoluyla Türkiye'nin yönetimini tayin ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine milletimiz sandık yoluyla karar veriyor. Hür irade tecelli ediyor. İnşallah bu seçim de milletimize hayırlar ve güzellikler getirecektir. Memleketimize, duası milletimizle olan herkese hayırlı olsun."

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/06/2018 / Hit: 8,551

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı