ENGLISH
  Güncelleme: 01/05/2018

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci çok yönlü bir sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümü de beraberinde getirmektedir.

AB’ye üyelik sürecinde gerçekleştirilen reformlar her alanda olduğu gibi çalışma haklarının ve çalışanların temel haklarının geliştirilmesi açısından da çok önemli katkılar sağlamıştır. Birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, 2009 yılında resmi tatil ilan edilmiş, 2012 yılında yapılan yasal düzenlemeler ile çalışanlarımız çağdaş sendikal haklara kavuşmuş, çıkarılan birçok mevzuat ile çalışma hayatına ilişkin standartlar yükseltilmiştir.

Türkiye-AB Mali İşbirliği çerçevesinde finansman sağlanan projeler ile hem sendikalar ve sivil toplum örgütleri desteklenmiş hem de mevzuat ve uygulamanın iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar yürütülmüştür.

Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alması ve hak ettikleri çalışma şartlarına kavuşması en önemli önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Ülkemizin refahı, kalkınması ve hedeflerine ulaşması ancak adalet, emeğe saygı ve haksızlıklarla birlikte mücadele edilerek mümkün olacaktır.

Emek dayanışmasının en önemli günü olan 1 Mayısın çalışanlarımızın hak ve taleplerini barışçıl bir şekilde dile getirmeleri için vesile olmasını temenni ediyorum.

Emeğin ve alınterinin temsilcisi başta işçilerimiz olmak üzere tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.

 



Güncelleme: 01/05/2018 / Hit: 7,201

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı