ENGLISH
  Güncelleme: 18/02/2018

AB Bakanı Ömer Çelik, Mağdur Kız Çocuğunun Ailesini Hatay'da Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da düğünde istismara uğrayan 4,5 yaşındaki kız çocuğunun Hatay'daki ailesini ziyaret etti.

Bakan Ömer Çelik, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, milletçe herkesi derinden üzen ve yaralayan bir olay yaşandığını söyledi.

Çok büyük bir acı çekildiğini ve bu acıyı unutmanın da mümkün olmadığını belirten AB Bakanı Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Bundan sonrasında bu çocukların geleceği var. Pırıl pırıl, çok zeki bir çocuk. Aile, hepimiz, bütün milletimiz büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acıyı atlatmak hiçbirimiz için mümkün olmayacak ama tabi ki inşallah buna gereken ceza verilecektir. Devlet ve hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Tabi ki toplum olarak da üzerimize düşenleri yapmamız lazım. Bu konulara daha çok kafa yormamız, uzmanların görüşlerini daha çok dinlememiz, nasıl tedbirler alınacak bunlar konusunda daha çok kafa yormamız lazım."

AB Bakanı Ömer Çelik, ailenin ve küçük çocuğun normal hayatına dönebilmesi için gerekli ilgi ve alakanın gösterileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir yandan büyük acıyı çekiyorlar tabi ki haklı olarak çok üzülüyorlar, bir yandan da Afrin'deki Mehmetçik'e dua ediyorlar. Gereken bütün ilgi ve alaka gösterilecek. Allah bir daha kimsenin başına vermesin, herkesin çocuğunu kendine bağışlasın. Bundan sonrasında da bu yavrumuzun daha güzel geleceğe sahip olması, bugünlerin geride kalması için gereken gayreti göstermemiz lazım. Komşular olarak, onları sevenler olarak, bütün millet ve devlet olarak gerekeni yapacağız. Geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin."

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/02/2018 / Hit: 8,635

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı