ENGLISH
  Güncelleme: 22/12/2017

AB Bakanı Ömer Çelik BM’nin Kudüs Oylamasını Değerlendirdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının BM Genel Kurulunda kabul edilmesi hakkında "Oylamadan çıkan karar, meşruiyet adına çok sevindiricidir. Bir dönüm noktasıdır." ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Trump'ın "tarihsel bir hata olan vahim kararının" dünyanın ezici çoğunluğu tarafından reddedildiğini anımsattı.

AB Bakanı Ömer Çelik, "Bu oylamadan çıkan karar, meşruiyet adına çok sevindiricidir. Bir dönüm noktasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Oylamadan çıkan karar bağlayıcı olmasa da meşruiyetin net tanımını yaptığı için çok etkili olacağını belirten Bakan Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Tehdit ve şantaja karşı, meşruiyet öne çıkmıştır. Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararının reddedilmesi, Kudüs'ün tarihsel statüsünün altını çizmiştir ve meşru olanı ilan etmiştir." 

AB Bakanı Ömer Çelik paylaşımını, "Türkiye'nin adalet ve meşruiyet adına yükselttiği Kudüs sesi, dünyanın vicdanında ve kararında yankılanmıştır. Filistin ve Kudüs için son derece tarihi ve mutlu bir gün. Tüm dünyada meşruiyeti savunanların kazandığı bir gün..." şeklindeki ifadelerle sürdürdü. 

Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada, 35 ülke ise çekimser kaldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/12/2017 / Hit: 7,839

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı