ENGLISH
  Güncelleme: 14/12/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Malta Dışişleri ve Ticaretin Geliştirilmesi Bakanı Carmelo Abela ile Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Malta Dışişleri ve Ticaretin Geliştirilmesi Bakanı Carmelo Abela ile bir araya geldi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler, gündeme dair konular ve ikili iş birliği imkanları ele alındı.

AB Bakanı Ömer Çelik, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip olmasına rağmen diplomatik ilişkilerin 50 yıl önce başladığına işaret etti. 

"Türk tarihinin önemli bir parçası olan şehitlik Malta'da bulunuyor." diyen Bakan Ömer Çelik, Türkiye'nin Malta'da büyükelçiliğini 2009'da açtığını ve Malta'nın da Ankara büyükelçiliğini açacak olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

İkili ticari hacmini bir milyar dolara çıkarma gibi bir hedeflerinin olduğuna işaret eden AB Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye ile Malta'nın ortak kaderi Akdeniz. Akdeniz'i de son zamanlarda çok yoğun biçimde göç meselesi etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu. 

AB Bakanı Ömer Çelik, konuk bakan ile ikili ticaret ve Akdeniz'deki göç meselesi gibi konuları konuşacaklarını ifade etti.

Malta Dışişleri ve Ticaretin Geliştirilmesi Bakanı Carmelo Abela da  bu sene iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 50. yılını kutladığını fakat Türkiye-Malta tarihinin daha geriye dayandığını vurguladı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/12/2017 / Hit: 6,705

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı