ENGLISH
  Güncelleme: 05/06/2017

EaSI Programı Teklif Çağrısı: Sosyal İşletmelerin Finansmanı İçin İşlem Maliyeti Desteği

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı Yeni Teklif Çağrısı

EaSI Programı kapsamında "Sosyal İşletmelerin Finansmanı İçin İşlem Maliyeti Desteği" konulu Teklif Çağrısı yayımlanmıştır.

Teklif çağrısının amacı, sosyal girişim finans piyasasının gelişimini teşvik etmek ve sosyal girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için mevcut kurumsal finansal araçları (özellikle sosyal EFSI -Stratejik Yatırımlar için Avrupa Fonu-)  işlem maliyeti desteğinin bir hibe programı yoluyla test edilmesi amaçlanmaktatır. Bu kapsamda, özellikle başka türlü gerçekleşmeyecek olan 500 bin avronun altındaki daha küçük risk-sermaye yatırımlarını harekete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Katılımcı ülkelerde sosyal işletmelere yönelik 500 bin avronun altındaki hacimlerde özsermaye, yarı ortaklık veya hibrit finansman şeklinde uzun vadeli risk sermaye yatırımları üstlenen finansal aracılara yönelik projelerin destekleneceği teklif çağrısının toplam bütçesi 3 milyon avrodur. Her bir proje için 300 bin avro ile 1 milyon avro arasında hibe desteği sağlanması öngörülmektedir.

Proje başvurularının 15 Temmuz 2017 / 1 Aralık 2017 / 15 Nisan 2018 tarihlerine kadar Avrupa Komisyonuna iletilmesi gerekmektedir. Ülkemizde  kurulu ve kayıtlı tüzel kişilikler teklif çağrısına tek başına, esas veya eş başvuru sahibi olarak başvurabilirler. Bu tüzel kişilikler, yatırım fonu, diğer yatırım fonlarına yatırım yapan bir yatırım fonu veya özel bir amaçla kurulmuş/kurulacak fon aracı,yönetilen hesaplar ve diğer sözleşmeye bağlı düzenlemeler dahil kurulmuş/kurulacak olan bir yatırım planı ve vakıflar olabileceği belirlenmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

AB Programları Hibe Duyuruları için tıklayınız.

EaSI Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

 

 

 



Güncelleme: 05/06/2017 / Hit: 6,706

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı