ENGLISH
  Güncelleme: 05/06/2017

Erasmus+ Programı Ara Değerlendirmesi Kamuoyu görüşüne açıldı.

Erasmus+ Programı Ara Değerlendirmesi Kamuoyu görüşüne açıldı

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı ve öncül programların (Hayatboyu Öğrenme, Gençlik Programı, Erasmus Mundus, vb.) ara değerlendirmesinde kullanılmak üzere kamuoyunun görüşlerine danışmaktadır.  Bu kapsamda, çeşitli paydaşların ve kamuoyunun Erasmus+ Programının hedefleri, etkililiğinin değerlendirilmesi ve gelecekte uygulamasının etkinlik ve verimliliğinin artırılmasına dair görüşlerinin alınması amaçlanmaktadır.

Söz konusu değerlendirme ile özellikle daha önce konuyla ilgili benzer bir değerlendirme anketine katılmamış kişilerin görüşlerinin alınmasına öncelik verilmektedir.

Değerlendirme anketinde, Erasmus+ Programının öncül programları (Hayatboyu Öğrenme, Gençlik Programı, Erasmus Mundus, vb.) ve 2020 sonrasında uygulanacak eğitim, gençlik ve spor programına ilişkin sorular yer almaktadır.

Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki bu programlarına katılmaktadır. 2014-2020 yılları için katılım sağladığımız Erasmus+ Programının Ulusal Otoritesi AB Bakanlığı, Programın ulusal yürütücüsü ise Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı’dır.

Erasmus+ ve öncül programlarına yoğun katılım sağlayan ülkemiz yararlanıcılarının Avrupa Komisyonu kamuoyu görüşüne katkı sağlamasını oldukça önemsiyoruz. Özellikle siz yararlanıcılar 2020 sonrası dönemde hayata geçecek olan yeni programın şekillendirilmesinde söz sahibi olmak adına görüşlerinizi aşağıdaki bağlantılarda yer alan değerlendirme anketlerine yansıtabilirsiniz.

Erasmus+ Programı Ara Değerlendirmesi kamuoyu görüşü duyurusu için tıklayınız.

Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı Ara Değerlendirmesi anket sorularını cevaplandırmak için tıklayınız.

 

26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Erasmus+ Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 



Güncelleme: 05/06/2017 / Hit: 8,494

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı