ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Londra’da İslamofobi Konulu Toplantıya Katılacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik 13 Eylül 2017 tarihinde Londra’da, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, medya mensupları ve İngiltere’nin önde gelen Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplum temsilcileri ile birlikte “İslamofobi” konulu çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

13 Eylül 2017 saat 13.00’de gerçekleşecek toplantıda, İngiltere ve Avrupa’da giderek yükselen ve Avrupa barışını ciddi şekilde tehdit eden dini ve ırksal ayrımcılıkla mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunulacak ve somut ve ortak eylem planları geliştirilmeye çalışılacaktır.

Kimi vizyonsuz Avrupalı siyasetçilerin Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım müzakerelerini durdurma konusunu tartışırken bile, Türkiye’nin Avrupa’nın barışını ve geleceğini önemsemeyi sürdürmesi ve bu doğrultuda inisiyatif alarak sorumluluk üstenmesi, bir yandan bu toplantının önemini ortaya koyarken, diğer yandan bahsi geçen Avrupalı siyasetçilere de önemli bir mesaj niteliğinde olacaktır.

Zira Avrupa kıtası ortak kıtamız ve Avrupa’nın geleceği ortak geleceğimizdir. Tarihi, coğrafi ve siyasi olarak doğal bir parçası olduğumuz Avrupa’nın karşı karşıya olduğu ve AB değerlerini günden güne daha çok aşındıran krizlerle mücadelede Türkiye Avrupa’ya, tıpkı mülteci sorunuyla mücadelede açıkça görüldüğü gibi anlamlı katkılar sunmaya bundan böyle de devam edecektir.



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 6,950

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı