ENGLISH
  Güncelleme: 21/09/2017

Erasmus+ 30. Yıl Etkinliği

Erasmus+'ın 30. yıl kapsamında, Polonya Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşması AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ve Polonya Büyükelçisi Maciej Lang tarafından yapıldı. 

Etkinlik çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Son 3 yılda Polonya'nın programa katılan 33 ülke arasında Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülke olduğu belirtildi. Bu güne kadar Türkiye'den yaklaşık 22 bin öğrenci yüksek öğreniminde Polonya Üniversitelerini tercih etti.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, yaptığı konuşmada Erasmus+ programının öğrencilere yeni bir ortamda bulunma tecrübesi, yabancı dil, girişimcilik, ekip çalışması, zaman yönetimi ve sosyalleşme gibi yetenekler kazandırdığını vurguladı. Ayrıca, Erasmus+ programına katılan öğrencilerin adeta bir kültür elçisi görevi gördüğünü söyleyen Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, programın, katılımcıların kültürlerarası iletişim yeteneklerine katkıda bulunarak kendine güvenmelerine yardımcı olduğuna işaret etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/09/2017 / Hit: 5,153

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı