ENGLISH
  Güncelleme: 12/07/2017

AB Bakanı Ömer Çelik 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Kapsamında Şehitleri Ziyaret Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bombalı saldırıda yan yana şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un mezarlarını ziyaret etti.

AB Bakanı Ömer Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, darbe girişiminde F16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit olan Ahmet ve Mehmet oruç kardeşlerin Alihocalı Mahallesi'ndeki kabirlerine çiçek bıraktı, baba Ali Oruç ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Evlatlarının mezarı başında fenalaşan Baba Oruç'u AB Bakanı Ömer Çelik teselli etti. Mezarlıktaki programda Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Bazı şehit yakınları ise FETÖ'ye tepki gösterdi.

AB Bakanı Ömer  Çelik, daha sonra aracına aldığı baba Oruç ile Ramazanoğlu Camisine giderek şehitler için düzenlenen mevlit programına katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Yunus Uğur ve piyade uzman çavuş  Halit Yaşar Mine'nin mezarlarını da ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı diledi.

 Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/07/2017 / Hit: 5,201

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı