ENGLISH
  Güncelleme: 02/07/2017

AB Bakanı Ömer Çelik'in Parti İlçe Yöneticilerine Yönelik Terör Saldırıları Hakkındaki Değerlendirmeleri

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Diyarbakır'da AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ile Van'da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği silahlı saldırılar sonucu hayatlarını kaybetmesine ilişkin resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. AB Bakanı Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Terör milletimizin dayanaklarından olan 'siyaset' kurumuna saldırıyor. Bu saldırılar tüm siyaset kurumuna, meşruiyete, demokrasiye ve milletimize karşı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Siyaset kurumu milli varlığımızın dayandığı en önemli sütunlardandır." diyen AB Bakanı Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Siyaset kurumuna saldırı, milli varlığa saldırıdır. Siyaset kurumunun bu vahşi saldırılara karşı topyekun tepki vermesi ve mahkum etmesi gerekir. Siyasal meşruiyet tehdit edilmektedir. Bu saldırılar, siyasal meşruiyete inanan tüm parti ve kişilere yapılmıştır. Bu saldırılara karşı güvenlik güçleri gereken cevabı verecektir. Bunun yanı sıra bu saldırılara karşı Türkiye 'siyasal' kapasitesi ile de cevap vermelidir. Siyasal meşruiyet yanlısı herkes tek ses olmalıdır. Şehitlerimiz sadece AK Parti mensubu değillerdi, aynı zamanda siyasal meşruiyet alanını zor şartlarda inşa eden demokrasi muhafızlarıydılar." 

Demokrasiye ve siyaset kurumuna karşı yapılan bu saldırılara karşı tüm dünyanın ve AB kurumlarının da gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizen AB Bakanı Ömer Çelik, AK Parti'nin bir siyasal parti olmanın çok ötesindeki misyonuyla siyasal meşruiyet alanını bütün gücüyle koruyacağını bildirdi.

AB Bakanı Ömer Çelik, "Siyasal meşruiyet alanının ve siyaset kurumunun korunması AK Parti siyasetinin omurgasıdır. Bu saldırılara karşı daha güçlü duracağız." ifadelerini kullandı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/07/2017 / Hit: 3,956

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı